Wie wij zijn

Doeltreffend en doordacht milieu-onderzoek

Over ons

Wie wij zijn

“Soepel en doeltreffend”, “vlotte aanpak en correcte afhandeling”, “grondige inventarisatie en uitleg” – fijne feedback van onze opdrachtgevers. Maar wie zijn we en wat drijft ons? Je leest het hier.

PJ Milieu BV is ontstaan in 1990. In eerste instantie richtten we ons op de mobiele waterzuivering bij tankstations. Al snel werd ons dienstenpalet uitgebreid. Vandaag de dag helpen we grondverzetbedrijven, gemeenten, projectontwikkelaars, woningstichtingen en andere ondernemers bij:

Asbestinventarisatie

Zit er asbest in een gebouw? Om welke soorten asbest gaat het? Via een asbestinventarisatie krijg je helder antwoord op deze vragen.

Bodemenergiemetingen

Metingen in het kader van de winning van bodemenergie worden meestal gedaan om één van de volgende redenen: als een haalbaarheidsstudie.

Bodemonderzoek

Voor elke situatie kan PJ Milieu BV een optimaal onderzoeksplan opstellen.

Bodemsanering

Graven, afdekken, grondwater onttrekken, voeding injecteren en monitoren. Wij weten wat het beste past in uw situatie.

Keuring asfalt, grond- en bouwstoffen

PJ Milieu BV is gecertificeerd (in het kader Regeling en Besluit bodemkwaliteit) voor partijkeuringen (AP04) van grond, ‘niet vormgegeven bouwstoffen’ en asfalt.

Geohydrologie

Onder de noemer geohydrologisch advies levert PJ Milieu BV verschillende diensten, zoals; bemalingsadvies, infiltratieonderzoek en monitoring grondwaterstand.

Continuïteit boven winst

Ondernemen is samenwerken. Met opdrachtgevers, maar ook in bredere zin. Niet ‘winst maken’ staat centraal, maar de continuïteit van de organisatie. We hebben immers ook een maatschappelijke rol als werkgever. Onze focus ligt op betekenisvol leven en werken met water en land. Zo ondernemen we met een lange termijn visie in harmonie met onze omgeving.

Belang in wereldwijde ontwikkeling

Die lange termijn visie hanteren we ook buiten de landsgrenzen. Speciaal hiervoor is de Stichting PJ Foundation opgericht. Elk jaar besteden we een deel van onze winst aan goede doelen. Zo hebben we een flink aandeel in een fabriek voor schoning- en conservering van zaden in Oeganda: www.sharesuganda.com.

Daar leveren jaarlijks 10.000 tot 15.000 boeren hun sesam- en chiazaden en chilipepers, die vervolgens op de wereldmarkt worden verhandeld. Deze boeren krijgen scholing en een hogere prijs voor hun geteelde producten.

De kern van onze samenwerkingen

Dit illustreert meteen de kern van onze werkwijze: andere ondernemers, in binnen- en buitenland, helpen om hun werk goed te doen. Zodat iedereen een eerlijke boterham kan verdienen!

Op die manier werken we ook samen met onze zusterbedrijven:
Waders Milieu B.V. in Waddinxveen, specialisatie in waterbodemonderzoek
HMB B.V. in Maasbree, experts in mechanisch boren en bodemenergiesystemen

We hebben oog voor elkaars deskundigheid en weten precies wat we aan elkaar hebben. Dat werkt erg prettig. Zowel voor onszelf, als onze opdrachtgevers!

Vrijblijvende offerte opvragen?

Zoek je een partij waarbij prettig samenwerken ook efficiënt samen werken is? Die het vizier richt op jouw doelen voor de lange termijn? En waar altijd in harmonie met de omgeving wordt gewerkt?   

Maak dan eens kennis met onze organisatie. Je bent van harte welkom op ons kantoor in Nijkerk. Bel gerust 033-245 85 11 voor een vrijblijvend gesprek. Wil je meer weten over de kosten van een onderzoek? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan.

Wij helpen je graag

PJ Milieu BV
Telefoon: 033 – 245 85 11
info@pjmilieu.nl

Veelgestelde vragen

Meer weten over specifieke onderdelen? Bekijk hier de veelgestelde vragen.

Certificeringen

Lees voor welke werkzaamheden we gecertificeerd zijn.

Werken bij

Een familiebedrijf met toekomst en een goede sfeer. Ga naar onze vacatures.

Bericht voor bodemsaneerders of bodemonderzoekers die verder willen.


Dit zal sluiten in 10 seconden