Onderzoek asfalt en wegfundering

Doeltreffend en doordacht milieu-onderzoek

CROW 210

Onderzoek asfalt en wegfundering

Staat er onderhoud aan de weg gepland? Moet het asfalt vernieuwd of de oude wegfundering verwijderd worden? Dan kan PJ Milieu de milieuhygiënische kwaliteit voor je controleren. Na dit onderzoek weet je precies waar je aan toe bent. 

Onze bodemonderzoekers hebben een training gevolgd om diverse soorten asfalt en wegfundering te kunnen onderscheiden en op juiste wijze te onderzoeken. Denk hierbij aan: beton-, asfalt of puingranulaat en diverse soorten slakken. 

Voor gespecialiseerde monstername van verschillende wegconstructies zit je bij ons dus helemaal goed. 

Is asfalt teerhoudend?

Het asfalt dat vrijkomt bij onderhoud aan de weg kan teerhoudend zijn. Zeker als dit voor 1995 is aangelegd. Vanaf dat moment is namelijk besloten om – vanwege gevaar voor mens en milieu – geen teerhoudende producten meer te gebruiken.

Wij voeren de asfaltonderzoeken uit conform de CROW 210. Tijdens het onderzoek bepalen we wat de constructieopbouw en de teerhoudendheid per laag is. Met een onderzoek van PJ Milieu wordt niet teerhoudend asfalt probleemloos geaccepteerd bij een asfaltcentrale.

Hoe verloopt onderzoek wegfundering?

Onder de verharding (asfalt of klinkers) is vaak een laag fundering van puin of slakken aangebracht. Wij kunnen de dikte, de samenstelling en de kwaliteit bepalen. Ook doen we zo nodig asbest in puin onderzoek conform de NEN 5897. Voor dit onderzoek hebben wij een speciale lepelboor aan onze minigraver. Die vermaalt het materiaal niet, maar brengt het in herkenbare stukken naar boven. Na dit onderzoek wegfundering weet je of het materiaal geschikt is voor hergebruik of dat het afgevoerd moet worden naar een erkende verwerker.

Meer weten over onderzoek wegfundering?

Neem gerust contact met ons op. We vertellen je graag meer over onze werkwijze en expertise bij wegfunderingen.

Bel dan: 033-2458511 of
mail naar: info@pjmilieu.nl

Wij helpen je graag

Henk Mark
Mark Dorland
Telefoon: 033 – 245 85 11
offerte@pjmilieu.nl

Veelgestelde vragen

Meer weten over specifieke onderdelen? Bekijk hier de veelgestelde vragen.

Certificeringen

Lees voor welke werkzaamheden we gecertificeerd zijn.

Werken bij

Een familiebedrijf met toekomst en een goede sfeer. Ga naar onze vacatures.

Bericht voor bodemsaneerders of bodemonderzoekers die verder willen.


Dit zal sluiten in 10 seconden